Koekoek!
Tijdens de stage wou ik graag met de leerlingen brooddeeghuisjes maken, geïnspireerd op het snoephuisje van Hans en Grietje. Ik had het thuis al eens uitgeprobeerd en kwam tot een ontzettend mooi resultaat (zie foto onderaan). Jammer genoeg had ik daar op school heel weinig mogelijkheden voor. De brooddeeg moet heel lang in de over bakken en daarna nog beschilderen, dus dat nam ontzettend veel tijd in beslag. Ik vond het heel jammer dat ik het niet met de leerlingen heb kunnen uitwerken maar ik ga het idee zeker bewaren om later nog te gebruiken.
Hieronder vind je de werkwijze, misschien kan je het ook nog gebruiken!
Brooddeeg:
* 3 eetlepels witte bloem
* 1 eetlepel zout
* 1 lepel lauw water
* eventueel een beetje slaolie
Doe de bloem in een kom, maak een kuiltje in het midden van de bloem en doe daar het zout en het water in. Meng dit goed en doe er eventueel nog een beetje bloem bij. Ook de slaolie mag er in vermengd worden. Blijf de deeg zeker heel goed kneden tot het één grote brok deeg is (indien niet het geval doe er nog een scheutje water bij). Maak met dit deeg je vorm. Klaar om in de oven te steken? Zet de oven op 100 graden en laat het deeg minstens 2 uur in de oven bakken. Daarna mag je het deeg beschilderen en eventueel vernissen.
Veel plezier ermee!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten